پول هوشمند به چه معناست
پول باقدرت که در اختیار سرمایهگذاران عمدهای می باشد که توانایی این را دارندکه پیش از دیگران حرکت سرمایهها را شناسایی، پیشبینی یا حتی ایجاد میکنند. این پول هوشمند میتواند در بازارهای مالی و سرمایه جریان سازی کند و تحولات عظیم قیمتی در سهمهای مختلف ایجاد کند وتشخیص جریان پول هوشمند که اغلب به صورت منسجم وارد بازار شده و حجم و ارزش معاملات در یک بازار را با بازدهی زیاد مواجه میکند، از روشهایی است که بعضی از سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری از آن استفاده میکنند.
جریان پول هوشمند
طبق نظریههای موجود در بازارهای سرمایه، پول هوشمند در چهار فاز خاموش، آگاهی، شیدایی و سقوط به جمعآوری، افزایش قیمت، توزیع و سپس کاهش قیمت یک سهم یا دارایی می پردازد.
در فاز خاموش: یک دارایی یا سهم در تصاحب صاحبان پول هوشمند می باشد. این اتفاق اغلب درزمانی که بازار جذابیت زیادی ندارد، خالص خرید حقوقیها منفی و تقاضا برای سهمی پایین یا فشار عرضه سهم زیادست و قیمتها به کف رسیدهاند اتفاق میفتد. هدف این پول در این بخش دستکاری بازار برای دست پیداکردن به بیشترین مقدار سهام در پایینترین قیمت ممکن است.
جهت آشنایی با بازارمالی وبورس وشرکت در کلاس های مقدماتی ورایگان موسسه اینجا را کلیک کنید
مرحله اول
در این مرحله بازیگران اصلی و صاحبان پول هوشمند که اطلاعاتی در مورد تغییرات صورتهای مالی شرکتها یا اتفاقات بنیادی دارند، برای خرید در پایینترین قیمت، سهام یا دارایی مورد نظر را در حجمهای سنگین نمیخرند تا قیمت افزایش پیدا نکند. حتی در مواردی بعضی نهادها با کدهای حقوقی خود سهامی را در قیمتی پایین به فروش میگذارند و کدهای حقیقی خودشان خریداری می کنند و به این صورت پول هوشمند را وارد معاملات میکنند. به همین علت ناچارا سهام موردنظر را طی یک پروسه چندروزه یا حتی چندماهه جمعآوری میکنند. به بیانی آنها با ترفندهایی مث خرید در ساعات بازگشایی بازار و فروش در ساعات پایانی بااینکه قیمت را پایین نگه میدارند اما درمجموع میزان خریدها را بیشتر از میزان فروش نگه میدارند. در این مرحله قیمت سهم تقریباً ثابت و حجم خرید هم به نظر پایین میماند و “پول گنگ یا نادان” وارد بازار نمیشود، اما معامله گران آموزشدیده و باتجربه به خوبی میدانند که الان زمان خوب برای خرید است.
مرحله دوم
در مرحله بعدی هدف پول هوشمند افزایش قیمت سهم جهت فروش در آینده است. به بیانی صاحبان پول هوشمند با تزریق سرمایه نهادی و بنیادی خود و به حرکت درآوردن پول هوشمند شروع به خرید در قیمتهای پایین در حجمهای بالا میکنند و با کمیاب نشان دادن سهم در بازار، تقاضای هیجانی را بالا میبرند. در این شرایط پول هوشمند با هدف گرفتن میزان تقاضا از طریق خرید مستمر و بالابردن قیمت به علت کمبود عرضه موجی ایجاد میکند که تحریک هیجانی بسیاری از سرمایهگذاران و خریداران خرد و هدایت آنها به سمت خرید سهام مورد نظر در دستور کار قرار میدهد. این در حالیست که آنهایی که به حجم معاملات توجه میکردند، شرایط معاملاتیشان وارد فاز سوددهی شده است.
مرحله سوم
مرحله بعددر فاز آگاهی،زمانی که بیشتر سرمایهگذاران به این اعتماد رسیدندکه سهم مورد نظر یک فرصت خوب برای سرمایهگذاری است؛ قیمتها از زمانی که پول هوشمند وارد این بازار شده بود بیشتر می شود. هرچقدر بازیگران بازار بیشتری بر روی سهم یا دارایی مذکور سرمایهگذاری میکنند تقاضا افراد بالاتر رفته و قیمتها همچنان افزایش پیدا می کند. این نقطه آغاز فاز شیدایی هست و باعث میشود سرمایهگذاران بیتجربه به هر قیمتی به دنبال استفاده از این فرصت باشند. در این فاز، قیمت سهم چندین برابر موقعی است که پول هوشمند وارد بازار شده بود. بعد از آن و به دنبال افزایش چند برابری حجم و ارزش معاملات، پول هوشمند شروع به انتقال مالکیت سهم به خریداران خرد میکند. البته این کار مرحلهبهمرحله صورت می گیرد و صاحبان پول هوشمند سهام خود را با حجم بالا نمیفروشند تا افت قیمت ناگهانی و یکباره اتفاق نیافتد. به عنوان مثال مقداری از سهام در ساعات اولیه بازار فروخته و در ساعات پایانی دوباره خریده میشوند؛ اما درمجموع میزان فروش از میزان خرید بیشتر است . به همین علت قیمت سهم که حالا در بالاترین نقطه خود ایستاده در یک محدوده خاص درجا میزند. پول گنگ یا نادان که قادر به شناسایی خروج پول پس از رشد قیمتها نیست در این مرحله به امید افزایش قیمت سهم همچنان به خرید کردن ادامه میدهد و حجم معاملات را بالا نگه میدارد. این دقیقا زمانی است که معامله گران حرفهایتر با تبعیت از رفتار پول هوشمند دست به فروش تدریجی سهم زده و شروع به شناسایی سود کردهاند.
مرحله چهارم
در مرحله آخر پول هوشمند که بخش مورد توجهی از سهام خود را به فروش رسانده به قصد ریزش قیمتها دست به عرضه در حجم زیاد میزند و از بازار خارج میشود. در این شرایط لایههای آخر خریداران و سرمایهگذاران خرد که شانس کمی برای خروج در قیمتهای بالاتر رادارند، معمولاً بازنده این بازی میشوند چون با دیدن چنین موقعیتی ، وحشتزده شروع به فروش سهام خود میکنند که به کاهش زیاد قیمت کمک میکند. بنابراین در برابر پول هوشمند “پول گنگ یا نادان” قرار دارد که متعلق به سرمایهگذارانی است که از تجربه و دانش کافی برای حضور در بازار و به خصوص بازار سهام برخوردار نیستند و تحرکهای سرمایهگذاری را پیشبینی نمیکنند و وارد بازیای میشوند که معمولا برای آنها یک بازی برد- برد نیست. به بیانی ممکن است پول هوشمند در غیاب فضای تحلیلی بین سرمایهگذاران خرد، آنها را به طور هیجانی راغب به خرید سهامیاند که به طور مصنوعی افزایش داشتهاند در حالی که معامله گران حرفهای قادرند رد پای پول هوشمند را به موقع دنبال کنند
سال2020ش